top of page

Uitleg kernagenda Tuil

Juni 2022 | De Gemeente had de wens om een centraal aanspreekpunt te creëren door middel van een dorpsraad. Deze Stichting is in december 2022 opgericht: Stichting Tuil Actief. Maar hoe kunnen we elkaar vinden en wat vinden we als dorp belangrijk?


Ons doel is om een dorpsagenda, oftewel kernagenda samen op te stellen waarop alle activiteiten binnen het dorp zichtbaar zijn. Het uitgangspunt is om ons dorp fijner te maken om in te wonen en om ervoor te zorgen dat mensen goed met elkaar kunnen omgaan. Samenwerken is hierbij heel belangrijk, want als iedereen samenwerkt, kunnen we veel bereiken!



Als dorpsbewoners van Tuil en het omliggende gebied streven we samen met de gemeente West Betuwe naar een prettige woon- en leefomgeving. Op onze agenda staan onderwerpen die wij belangrijk vinden voor de komende jaren. Soms hebben we ook hulp nodig van de gemeente West Betuwe om deze plannen uit te voeren. Denk aan subsidies of integratie in grotere plannen.


Op de agenda staan wensen en ideeën die door ons, de inwoners van Tuil, zijn aangedragen. We hebben deze ideeën verzameld via huis-aan-huisflyers en besproken tijdens brainstormsessies. Ook hebben we gekeken naar de wensen uit het Bidbook van 2018, als ze nog relevant zijn. De kernagenda voor Tuil is een eerste stap om met een aantal punten aan de slag te gaan, en we kunnen in de toekomst nog meer thema's en punten toevoegen.


De thema's op de kernagenda zijn nu:


We kijken welke punten uitvoerbaar zijn en wie ze oppakt: wijzelf als dorpsbewoners, de gemeente, of andere organisaties zoals de provincie of het waterschap.


In de praktijk

Ons dorp word vertegenwoordigd door de Stichting Tuil Actief, echter zijn de mede-inwoners, verenigingen en organisaties in ons dorp verantwoordelijk voor het bedenken, ontwikkelen, organiseren en uitvoeren van de activiteiten of om een werkgroep op te zetten. Stichting Tuil Actief, is de verbinder tussen jullie en Gemeente om jullie ideeën te realiseren. De kernagenda is onze leidraad om projecten te realiseren en daar subsidies voor aan te vragen.


Er zijn al mooie initiatieven ontstaan door de subsidie vanuit de gemeente en de energie van dorpsbewoners; zoals het uitdenken en realiseren van een kabouterpad.



Comments


bottom of page